top of page
Geel oranje achtergrond met structuur van verf vlekken
  • Schilderwerken Focus

Binnenhuiswerken, waarom zou u er zelf aan beginnen? De professional doet dit in een mum van tijd.

Bijgewerkt op: 5 jul. 2023

Binnenhuiswerken gepland? Met een gyproc- of gipsplaat creëert u een egale laag die daarna verder wordt afgewerkt. Gyprocwerken laat u het best uitvoeren door een professionele vakman, zoals Schilderwerken Focus bv uit Mechelen. We besteden veel aandacht aan properheid en zorgen dat eventuele meubels en de vloeren netjes worden ingepakt. U bespaart tijd en moeite, en bovendien krijgt u een perfect resultaat.


Eindeloos veel mogelijkheden met gyproc


Gyproc is handig bij zowel nieuwbouw als renovatie. Gyprocplaten worden heel vaak gebruikt omdat ze makkelijk en snel te plaatsen zijn. Bovendien zijn ze heel veelzijdig en goedkoop. Met dit materiaal hebt u op een simpele manier een valse wand of verlaagd plafond. Welke soorten zijn er en waarvoor worden ze gebruikt?Een overzicht:

  • Standaard gyprocplaten vinden we bij de meeste toepassingen. De kern bestaat uit gips en de platen zijn langs beide kanten bekleed met karton. Ze zijn goedkoop, heel licht en makkelijk te bewerken. We gebruiken ze als scheidingswanden, voorzetwanden of verlaagde plafonds.

  • In brandgevoelige lokalen kiezen we voor brandwerende gyproc met rode kleur. Deze platen hebben een onbrandbare gipskern en zijn bekleed met extra stevig karton.

  • Waterwerende platen zijn dan weer nodig in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Ze zijn herkenbaar door hun groene kleur.


Akoestiek, isolatie en afwerking

Gyprocplaten zijn ook gekend door hun akoestische en isolatiemogelijkheden. Ruimtes met veel rumoer zoals restaurants kunt u akoestische isolatie voorzien. Geluid en isolatie gaan meestal hand in hand. De geluidsisolatie wordt tussen de gyprocplaten aangebracht. Meestal wordt hier gekozen voor glaswol of rotswol als isolatie. Deze isolatiematerialen hebben zowel goede akoestische als isolerende eigenschappen. U kan ook kiezen voor kant-en-klare geluidswerende platen om tijd en ruimte te besparen.


Na plaatsing strijken we de gyproc glad. Daarna volgt de afwerking naar keuze. Zo is het mogelijk om gyprocplaten te schilderen, te behangen of zelfs te betegelen.


Contacteer Schilderwerken Focus bv in Mechelen voor een afspraak en vrijblijvende offerte voor uw binnenhuiswerken.


25 weergaven

Comentarios


bottom of page