top of page
Geel oranje achtergrond met structuur van verf vlekken
  • Schilderwerken Focus

Buitenschilderwerken, hoe beginnen we eraan?

Bijgewerkt op: 12 dec. 2022


Uw buitengevel opfrissen…

Dan schakelt u het best een ervaren professional in als u op zoek bent naar een mooi en duurzaam eindresultaat. Maar hoe herkent u dan zo’n vakman? Een schilder die gebruik maakt van kwaliteitsverven heeft alvast een streepje voor, maar onderscheidt zich zeker ook door een weldoordachte uitvoering van de buitenschilderwerken. Schilderwerken Focus bv heeft zijn strepen al lang verdiend in de wereld van behang- en schilderwerken met meer dan 10 jaar ervaring en ontelbare tevreden klanten in en ver rond Mechelen. Wij zetten graag onze werkwijze voor buitenschilderwerken en gevelwerken even voor u in de verf, van voorbereiding tot afwerking!

In 4 stappen naar het perfecte gevel- en buitenschilderwerk

Stap 1: Uw gevel reinigen

Degelijk gevel- en buitenschilderwerk begint met een degelijke voorbereiding. Nog voor er verf aan te pas komt, bestaat de eerste stap in buitenschilderwerken standaard uit een grondige gevelreiniging. Naargelang de ondergrond, de vervuiling en de staat van uw gevel passen we de meest geschikte reinigingsmethode toe.


Stap 2: Indien nodig oud voegwerk uithakken en opnieuw invoegen

Soms is alleen reinigen niet voldoende als u lange tijd wil genieten van een opgefriste gevel. Komt de oude verflaag los, dan zullen we die eerst zorgvuldig verwijderen. Indien nodig herstellen we ook afbrokkelend voegwerk: we verwijderen oude voegen en voegen opnieuw op.


Stap 3: Indien nodig beton- en bezettingswerken herstellen

Afhankelijk van het huidige beton- en bezettingswerk zijn herstellingen soms ook eerst aan de orde voor we kunnen starten met het eigenlijke schilderwerk. Bij een gevelafwerking met kaleien is deze stap trouwens overbodig: kalei brengen we rechtstreeks op de baksteen aan. Deze techniek is dus ideaal voor bestaande gevels met putjes, barsten of andere beschadigingen die vragen om een grondige gevelrenovatie.


Stap 4: Tijd voor de buitenschilderwerken

Nu kunnen we ons focussen op de schilderwerken. Dit gebeurt in twee keer om uw gevel te beschermen tegen vuil en weersinvloeden en vervolgens mooi af te werken: eerst voorzien we de grondlaag, dan brengen we de afwerkingslaag aan met de grootste precisie. Grondlaag en afwerkingslaag hebben dezelfde kleur.


Schilderwerken Focus bv: al onze aandacht gaat uit naar uw opgefriste gevel, waarbij we een kwaliteitsvol topresultaat en een tevreden klant met stip op één zetten. Contacteer ons voor een afspraak!


15 weergaven

Comments


bottom of page