top of page
Geel oranje achtergrond met structuur van verf vlekken
  • Schilderwerken Focus

Hetzelfde meubel, een nieuwe look? Laat het patineren!

Bijgewerkt op: 12 dec. 2022


Wat is patineren?


Patineren is een schildertechniek die jouw meubelen en keuken een nieuwe look geven. Het zorgt ervoor dat meubelen er authentiek uitzien en wordt vooral gebruikt bij deuren, sierlijsten, meubels, trappen en lambrisering. Het patineren kan gebeuren na het plaatsen van gyproc, binnenhuiswerken, bezettingswerken of plaatsen van valse wanden. Het behoudt de structuur van het hout en omdat we ter plaatse werken, is er geen schade aan het huis of de inkleding


De voorbereiding


Het patineren wordt ter plaatse gedaan om beschadiging te vermijden. De ruimte en vloeren worden waar nodig afgedekt en afgeplakt. Nadien wordt alles netjes opgeruimd.


Schuren


We schuren het hout volledig af. Op deze manier reinigen we het hout en zorgen we voor een goede basis waarop de verf kan hechten. Zonder het schuren hecht de verf niet goed, en is de kans groot dat we het gewenste resultaat niet bereiken.


Primen


Daarna leggen we een grondlaag verf, ook wel primen genaamd. Deze tussenlaag zorgt ervoor dat de eindlaag niet te veel geabsorbeerd wordt door de ondergrond. Een primer voorkomt dus het te veel opzuigen van de verf.


Afwerking


We verzorgen de juiste afwerking met het kleur en de textuur die jij wenst. Zo hebben we al een mooi eindproduct dat na het patineren nog meer een blikvanger wordt.


Patinage


Het patineren zelf is het aanbrengen van een doorzichtige verf dat gaat reageren met de onderliggende laag. Hierdoor krijgt het meubel een oudere en authentieke look.


Beschermlaag


Ten slotte werken we eventueel af met een beschermlaag. Dit kan mat, glanzend of een tussensoort zijn naargelang jouw wensen. Hiermee zorgen we ervoor dat jouw meubel beschermd is tegen vocht schimmels, slijtage of uv-licht.


In het algemeen duurt dit volledige proces zo’n 3 tot 4 dagen.


Graag meer weten over de mogelijkheden voor jouw toekomstige project?


Contacteer ons dan gerust voor een afspraak.

21 weergaven

Comments


bottom of page