top of page
Geel oranje achtergrond met structuur van verf vlekken
  • Schilderwerken Focus

Welke raamdecoratie kies ik best?

Bijgewerkt op: 12 dec. 2022

De verschillende soorten raamdecoratie

Verhuist u naar een compleet nieuwe woning? Of wilt u het interieur van uw huidige thuis een moderne opfrissing geven? Dan komt u voor vele keuzes te staan. Naast kleuradvies voor de muren en de stijl van uw meubelen is het ook belangrijk om na te denken over het type raamdecoratie dat u wenst bij uw interieur.


De belangrijkste soorten raamdecoratie waaruit u kunt kiezen zijn:

  • Klassieke gordijnen

  • Houten of aluminium jaloezieën

  • Elektrische of manuele rolgordijnen

  • Lamelgordijnen

  • Vouwgordijnen

  • Plissé en dubbele plissé

  • Duorolgordijnen


Praktisch en decoratief

Raamdecoratie maakt het interieur van uw woonruimte, kantoor of slaapkamer af. Naast een decoratieve functie heeft raambekleding ook een zeer praktisch nut. Het houdt kijklustigen buiten, beschermt tegen de zon of licht en het biedt een extra isolatie rond uw ramen. Bij de keuze van uw raamdecoratie moet u dus niet alleen rekening houden met de stijl die u wenst voor het interieur van uw woning. De functies die deze gordijnen of lamellen zullen vervullen, zijn minstens even belangrijk bij het opsmukken van uw ruimtes.

Eerst gaat u na welke stijl u wenst! Klassieke gordijnen, jaloezieën of vouwgordijnen kunnen in verschillende materies, stoffen en kleuren worden geleverd. Ze zijn veelzijdig en passen daarom in zowel moderne als eerder klassiekere woningen. Voor heel strakke interieurs of kantoren kiest u beter voor plissé en dubbele plissé of elektrische rolgordijnen, die modern en eenvoudig zijn.


Laat u adviseren over elektrische rolgordijnen en lamellen

Schilderwerken Focus bv uit Mechelen helpt u graag bij uw keuze van raambekleding. De specialist in schilderwerken, raamdecoratie en behangwerken komt graag bij u thuis langs voor een kleur- en stijladvies. U kiest in het comfort van uw eigen woning, bijgestaan door een adviseur van het team van Schilderwerken Focus bv. Aan de hand van stalen selecteert u de kleuren, stijl en type van gordijnen of jaloezieën die bij uw interieur passen. Indien gewenst kunt u steeds in de showroom langskomen om de gekozen materialen te voelen en bekijken alvorens definitief te beslissen.


Wenst u graag persoonlijk advies aan huis en een service op maat voor uw raamdecoratie? Maakt u dan vandaag nog een afspraak met Schilderwerken Focus bv uit Mechelen en geniet binnenkort van uw nieuwe raambekleding!


25 weergaven

Comments


bottom of page